Zoeken in deze blog

24 feb. 2019

Piano spelen met het Nintendo Entertainment System? Ja, dat kan met Miracle Piano Teaching System

Het Nintendo Entertainment System is een veelzijdig apparaat. Niet alleen kan je er games op spelen, maar ook piano. Hoe dan? Daar ga ik je in deze blog meer over vertellen.


MIDI Keyboard


Het Miracle Piano Teaching System is een MIDI keyboard, ontwikkeld door The Software Toolworks, en uitgebracht in 1990 voor het Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Apple Macintosh, Amiga, Sega Genesis en PC.

Met alle benodigde kabels, een voetpedaal, stekker en cartridge kon je al snel aan de slag om spelenderwijs piano te leren spelen door middel van honderden meegeleverde oefeningen. Een perfecte aanvulling dus op de formele pianolessen die je daarnaast volgde...of niet.

Met zijn eigen geluidsboxen kon het keyboard ook als een stand-alone apparaat worden gebruikt.


Games voor vingervlugge vingers


In plaats van het gebruik van de NES controller kon het keyboard worden gebruikt om de bijgevoegde games mee te spelen. Het doel van de games was natuurlijk het verbeteren van de muzikale vaardigheden op een leuke manier.

Eén van die games was Robo Man. Deze game verlangde van je, dat je op tijd op de juiste toetsen drukte, om zodoende een brug te maken waarover Robo Man zich kan voortbewegen en niet naar beneden kukelde.


Nooit echt een commercieel succes geworden


Het Miracle Piano Teaching System is ondanks de positieve recensies (in januari 1991 gaf Nintendo Power Magazine een eindcijfer 82 als score) niet een groot commercieel succes geworden. De enorme prijs (500 Dollar) en hoge instapdrempel om lange tijd serieus te oefenen onder de gamers waren hier mede debet aan.

Collectors item


In de huidige tijd is het Miracle Piano Teaching System een waar verzamelaarsobject geworden. Kijk maar naar deze advertenties op eBay en de hoge prijzen die ervoor worden gevraagd. Je moet er dus iets voor over hebben wil je in het bezit komen van dit iconische apparaat in de geschiedenis van het Nintendo Entertainment System.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!