Zoeken in deze blog

24 jan. 2020

Documentaire The Rise of the Synths volgende week in Nederland te zien

In de laatste week van januari staat er iets geweldigs te gebeuren. Dan wordt tijdens het International Film Festival Rotterdam de documentaire The Rise of the Synths uitgezonden. Een prachtige manier om deze fantastische muziekstijl, waar we zo van houden, aan een groter publiek te presenteren.

The Rise of the Synths documentaire op het IFFR 2020

Zie hieronder de promotietekst van de website van het IFFR:

Synthwave grijpt niet alleen terug op de synthpop van de jaren tachtig, maar ook op de glossy visuele stijl uit die periode. De (soundtracks van) films, tv-series en computergames van destijds, zoals Miami Vice, Lethal Weapon en Top Gun, vormen een grote inspiratiebron voor veel synthwave-muzikanten. Synthwave begon medio 2000 als undergroundbeweging op MySpace, waar componisten van over de hele wereld hun muziek deelden. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een grote scene die steeds zichtbaarder wordt in de mainstream.

Deze stijlvol vormgegeven documentaire, met een soundtrack van Ogre, bevat interviews met veel grote namen, zoals Scandroid, Miami Nights 1984 en Carpenter Brut. Regisseur John Carpenter (The Fog, Halloween) treedt op als verteller. Hij is een van de helden van de synthwave, vooral vanwege de vaak unheimische soundtracks die hij voor zijn eigen films maakte – uiteraard gespeeld op synthesizers. Als een mentor geeft hij adviezen mee aan de jongere muzikanten.

Waar te zien?
  • maandag 27 januari van 11:45 - 13:08 uur in LantarenVenster 6
  • woensdag 29 januari van 19:30 - 20:53 uur in Pathé 2
  • vrijdag 31 januari van 22:00 - 23:23 uur in Cinerama 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!