Zoeken in deze blog

Over SynthwaveFan

Als je mij vraagt wat ik van synthwave vind, dan zeg ik je het volgende: 'Voor mij is synthwave de soundtrack van mijn leven!'. Geboren in 1977 en opgegroeid in de jaren '80 was ik altijd al gefascineerd door de synthesizer muziek uit dit illustere decennium. Artiesten als Jean-Michel Jarre, Vangelis, Kraftwerk, Jan Hammer, Ultravox, Depeche Mode en natuurlijk Harold Faltermeyer (bekend van Axel F) maakten mij als tiener al snel enthousiast voor elektronische muziek.

Naast mijn liefde voor synthesizer muziek kwam ik in de jaren ´80 ook in contact met gaming via de Atari 2600. Games als Centipede, Space Invaders, Moon Patrol en Pole Position maakten de jonge gamer in mij los. Na de Atari zag ik bij een vriend thuis, begin jaren '90, het Nintendo Entertainment System staan en was ik meteen verkocht. Wat een geweldig apparaat en met de 2-in-1 cartridge van Super Mario Bros/Duck Hunt ging ik los. Na nog even flink gespaard te hebben (ik geloof 299 gulden om precies te zijn) kon ik in de Kerstvakantie mijn eigen NES halen bij de Intertoys in de Bijlmer. De hele vakantie speelde ik Super Mario Bros en is dit nog steeds één van mijn favoriete games aller tijden. Maar gelukkig volgden er meer prachtige titels, al was het sparen voor een nieuwe game een hele opgave in die tijd.

Op deze blog kan ik nu over mijn liefde voor synthwave en (retro)gaming schrijven en daarnaast een bijdrage leveren aan de synthwave scène in Nederland. Ik heb het idee dat synthwave heel groot gaat worden (zie het artikel in The Wall Street Journal).

Dus, ben je artiest, label of organisator van events? Laten we met elkaar in contact komen. Ik bied je graag de ruimte op deze blog om je muziek of event te promoten.

Ik hoor graag van je.

Sander

Volg mij en/of neem contact met mij op via: